Aktuellt

2023

HÅLLBARHETSEVENT – med världsledande föreläsare
Sparbanken i Karlshamns stiftelser bjöd in till Hållbarhetsevent – en helkväll med inspiration, ny kunskap och praktiska tips för en effektiv hållbar omställning.
Kvällens föreläsare Professor Karl-Henrik Robért och Dr. Henrik Ny
Kvällens moderator och projektledare Peter Johansson

Ny lagstiftning 2024 – Förpackat Matavfall
Behöver du hjälp med att hitta en lösning för ditt förpackade matavfall?
Då är du välkommen att höra av dig!

2022

Recyclingdagen 10/2022 – Nya Förpackningsförordningen
Hur kan fastighetsägare planera och utveckla avfallshanteringen i framtiden med den nya förordningen om producentansvar för förpackningar

LIVSVIKTIGT 02/2022 – Tema avfall
I tidningen Livsviktigt kan du läsa om hur Svensk Avfallsrådgivning i uppdraget med Livsmedelshandlarna hjälpt Ica Nära Sätra Sthlm med sin avfallshantering. Butiken fick sänkta kostnader, en bättre sortering och är supernöjd med nya avtalet.
Läs artikeln här!

Svensk Avfallsrådgivning återfinns i en hållbarhetsbilaga i Dagens Industri 7 februari
Läs artikel här!

2021

Svensk Avfallsrådgivning AB arbetar med ett internationaliseringsprojekt inom avfallsområdet som delfinansierats med stöd ifrån Europeiska regionala utvecklingsfonden.

STATENS OFFENTLIGA UTREDNINGAR
Svensk Avfallsrådgivning har medverkat i Statens Offentliga utredningen om betänkande av verksamheters kommunala avfall.

2020

Se YouTube – Livsmedelshandlarna

Svensk Avfallsrådgivning och Livsmedelshandlarna har sedan länge ett samarbete där du som medlem kan ta del av flera tjänster inom avfallsområdet. För att uppdatera medlemmarna kontinuerligt så har vi inlett produktion av korta filmer med aktuella ämnen inom så väl lagstiftning som kostnader för en effektiv avfallshantering i butik.

2019

Artikel i friKöpenskap – Livsmedelshandlarna
Läs artikel i friKöpenskap

Artikel i Livsviktigt – Livsmedelshandlarna
Läs artikel i Livsviktigt

Kontakta gärna någon av våra konsulter!
Eric och Jonas kan hjälpa er med expertkompetens i bland annat frågor som berör vårt projekt med Livsmedelshandlarna.

2018

Nytt samarbete med Livsmedelshandlarna!

Vi på Svensk Avfallsrådgivning har fått ett förnyat uppdrag med branschorganisationen Livsmedelshandlarna. Det nya uppdraget syftar till att ge Livsmedelshandlarnas medlemmar ett utökat tjänsteutbud inom avfallsrelaterade frågor. Det vi kan erbjuda är allt från att få ett kvitto på hur sin nuvarande avfallshantering står sig på marknaden till upphandlingar. Vi hjälper även till med mjuka frågor så som exempelvis hantering av avfallet, lagstiftning etc. Som verktyg använder vi oss av en helt nyutvecklad skräddarsydd digital plattform.